doordeco.hu

Konyhapanel vágása és fúrása.

Mit tegyek ha túl hosszú a konyhpanel mérete vagy konnektornak, egyéb tárgynak kell helyet kivágnom? Hogyan oldjam meg?  Segítünk! Megmutatjuk, hogy  a konyhapanel vágása és fúrása könnyedén megy!

A konyhapanel egy polimer anyag , amely viszonylag nemrég jelent meg a lakberendezési piacon. A plaszticitásnak és ütésálló tulajdonságainak köszönhetően gyorsan népszerűvé vált, sőt számos területen sikerült kiszorítania az akrilt és az üveget. Kemény viszont nem törik ellenben könnyen fűrészelhető és fúrható. A konyhapanel könnyedén vágható is.

A Wallplex konyhapanel vágása igen egyszerű és problémamentesen kivitelezhető:

kézifűrésszel
körfűrésszel
dekopír fűrésszel
snitzerrel

Függetlenül attól, hogy milyen eszközzel végzed el a a konyhapanel vágását, fűrészelést pár általános szabályt be kell tartanod:

 

1. Amikor átveszed a paneleket húzd le a fóliát és ellenőrizd a panel méretét, színét mintáját. Ha a konyhapanel vágásra fúrásra van szükséged simítsd vissza a fóliát és úgy végezd a vágásokat, hogy a panel ne sérüljön.

2. Pontosan rajzold be a vágás helyét,és a panel elején végezd azt!

3. Szükséges, hogy szilárdan rögzítsd a munkadarabot,mert a fűrészelés közben rezgés lép fel, ami oda vezethet, hogy az élek recések és egyenetlenek lesznek.

4. A fűrészfogaknak kicsiknek , de megfelelő vastagságuaknak kell lenniük mind a hosszanti vágás mind a körkivágás esetében. Szabvány konnektor kivágásához ajánlatos használt körméret 7cm. ( Fúróra szerelhető körkivágót bármelyik barkácsáruházban be tudsz szerezni egy kisebb összegért )

5. Az elektromos fűrészeket csak kis sebességgel használd. a konyhapanel vágása esetén.

Egyenes vágás snitzer segítségével 1-2cm-es vágás esetén

A konyhapanel tűzhely mögé történő telepítéséről is tájékoztatást nyújtunk blogcikkünkben.

konyhapanel-vgsa-s-frsa-egyszeren-konyhapanel-hu