A legtöbb kérdést azzal kapcsolatban kapjuk, hogy a Wallplex® konyhapaneleket lehet-e gáztűzhely mögé is tenni.

Amennyiben indukciós vagy villanytűzhelyed van és a szerelési távolság a faltól tartva van, akkor ezt a cikket ne is olvasd tovább, hiszen a Te esetedben megkötés nélkül használható a konyhapanel.

A válasz nem lehet határozott igen vagy nem, mivel jó pár tényező befolyásolja ezt. Szerencsére a legtöbb esetben tehetjük gáztűzhely mögé is a Wallplex® konyhapaneleket kellő körültekintés mellett.

Az alábbi leírás segítségével könnyen eldöntheted, hogy a Te gáztűzhelyed mögé vásárolhatsz-e a Wallplex® konyhapanelt.

 

Ahány háztartás szinte annyiféle gáztűzhely létezik és megannyi méretű lábos és fazék, amelyek alapján meghatározhatjuk, hogy a mi készülékünk mögé tehető-e Wallplex® konyhapanel.

 

Szabadon álló és régebbi gáztűzhelyek esetén IGEN

 

A régebbi típusú gáztűzhelyek esetében sokkal nagyobb a hátsó rózsa és a tűzhely széle, illetve a fal közötti távolság, amely akár 10-12 cm is lehet. Emellett gyakran külön üveg vagy fém felnyitható fedél is a rendelkezésünkre áll, így ennél a típusú tűzhelynél nem fog gondot okozni a keletkező hő, a panel megfelelő távolságra lesz a lángtól és a közelében nem lesz 120 foknál melegebb.

 

szabadonálló tűzhely wallplex

 

Beépíthető gáztűzhely 4-5 cm-es peremmel a faltól 5-6 cm távolságra szerelve hátul kisebb vagy közepes gázrózsával IGEN

 

A standard beépíthető gáztűzhelyek szerelési útmutatóikban azt találjuk, hogy a faltól 5-6 cm-re legyen beépítve a tűzhely.  Gáztűzhelyenként eltérő lehet az is, hogy mekkora peremmel rendelkezik, a gázrózsa mennyire van a szélén, illetve hátul kisebb vagy nagyobb méretű a rózsa. Amennyiben itt is legalább 4-5 cm távolság van a gáztűzhely pereméig, akkor együtt ez a távolság a panelek számára is megfelelő. Amennyiben hátul kis égő található és az edény szélével együtt is tudjuk tartani a 8-10cm-t a faltól, úgy a panelban nem fog kár keletkezni.

 

gáztűzhely wallplex

Beépíthető gáztűzhely 1-2 cm-es peremmel a faltól 3-4 cm távolságra szerelve és/vagy nagy hátsó rózsával NEM

Ha a gáztűzhelyünknek keskeny a pereme és hátul nagy rózsa található jó eséllyel egy nagy edényt rátéve a láng ki fog futni az edény alján és el fogja érni a panelt, ami már meghaladja a 120 fokot és deformálódni fog. Ebben az esetben nem ajánljuk.

 

gáztűzhely nagy

 

Ha úgy érzed, hogy nem vagy biztos ezek alapján sem abban, hogy a megfelelő távolságot tudod tartani, akkor figyelmedbe ajánljuk a weboldalunkon rendelhető 60x20cm-es minta anyagot, amely lehetővé teszi, hogy vásárlás előtt kipróbálhasd a terméket a tűzhely mögött is, így megbizonyosodhatsz róla, hogy a Te esetében megfelelő-e a távolság.

 

 

Az elegendő távolság eldöntése minden esetben a vásárló felelőssége a saját készülékei és annak faltól való távolságának megítélése alapján. Ebből az okból eredő reklamációkat nem fogadunk el.

a-konyhapanel-gztzhely-mg-telepthet-igen-vagy-nem-konyhapanel-hu
karácsonyi pop up