doordeco

Alapvetően a konyha a lakás ételkészítésre használt, arra alkalmassá tett helyisége, de ennél sokkal többről van itt szó.  A konyha a ház lelke – nem véletlenül. Amellett, hogy funkcionalitásában is életünk szerves részét képezi a reggeli kávétól a vacsoráig, otthonunk dísze is lehet egy igényesen kialakított konyha. Hogyan varázsoljuk a családi élet középpontjává? Megmutatjuk!

Először is nagyon fontos, hogy a konyha méretében és berendezésében passzoljon Hozzád. Hogy mit is jelent ez? Először is a konyhának funkcionalitásában is meg kell felelnie a hétköznapi igényeidnek (szekrények, gépek, megfelelő munkafelület, stb.) és hangulatában is passzolnia kell a lakás design-jához, és Hozzád is! Tekints rá úgy, mintha a lakás többi része köré épülne, hiszen sok időt fogsz itt tölteni egyedül, és akkor is, ha a családtagokkal vagy vendégekkel szeretnéd jól érezni magad. Tehát a tervezésnél vedd számításba, hogy a konyha nem csak az ételkészítés színtere, hanem a társasági életé is egyben. Egy letisztult, modern konyhát vagy éppen egy klasszikus stílust idéző berendezést is könnyedén feldobhatsz egy konyhapanellal. A Wallplex konyhapanel egyszerre visz színt és életet a konyhádba, amit akár évszakonként, vagy a hangulatodtól függően le is cserélhetsz anélkül, hogy nagyobb átalakítást kellene végezned.

Az is fontos szempont, hogy mekkora a konyha alapterülete. Kérdés, hogy az étkezőasztal elfér-e benne, vagy sem, valamint, hogy egyedül élsz-e, vagy egy család igényeinek kell megfelelnie. Sőt nem elhanyagolható az sem, milyen gyakran fogadtok vendégeket. Egy nagycsalád esetében valamilyen nagyobb tárolóra mindenképpen szükséged lesz, hogy a főzéshez és tálaláshoz nélkülözhetetlen eszközöknek helyet biztosíts. Ha viszont a konyhád apró, akkor különösen nagy hangsúlyt kell fektetned a természetes fényre. Amennyiben kis konyhádban nem megoldható ez, a megfelelő világítás kiválasztására ne sajnáld az időt!

Mivel egy új konyha nem kis költségekkel jár, érdemes előre végig gondolnod azt is, hogy pontosan minek hol lesz a helye, hogy kényelmes legyen. A gépészeti kiállásoknak, elektromos csatlakozásoknak a helyét minél hamarabb meg kell határoznod, hogy elkerüld a bontást és az újra tervezést, ami felesleges plusz kiadásokat jelent. Találd meg a hűtőszekrény, a mosogató, a tűzhely, és pult helyét, ehhez igazíts minden mást. Ha van gyermek vagy háziállat a családban, róluk sem feledkezhetsz meg, hiszen az otthoni balesetek döntő többsége a konyhában történik. Vedd tehát számításba, hogy célszerű legyen az elrendezés, de biztonságos, kényelmes és esztétikus is legyen egyben a konyhád.

Utóbbi kiemelkedő jelentőséggel bír. Ahogy a lakásod minden más részéhez, álmaid konyhájához is kell egy kicsi plusz, valami, amitől igazán a sajátodnak érezed majd, valami, ami felteszi arra a bizonyos „i”-re a pontot. Hogy mi is az a kis plusz? Valami, ami valóban egyedivé teszi a konyhádat, hangulatában és stílusában teljesen a saját személyiségedre formálva, Téged tükröz majd. Lehetsz merész, nem kell például feltétlenül ahhoz ragaszkodnod, hogy az egyes bútorok szigorúan fal mellett kapjanak helyet; akár térbe nyúló, különböző formájú pultokat vagy konyhaszigeteket is bátran számításba vehetsz. De más megoldás is létezik arra, hogy egy kis csavarral valami extrát adj a konyhádhoz. A Wallplex konyhapanellel például nem csak feldobhatod és színesítheted a konyhád, hanem segítségével akár néhány havonta új stílust is adhatsz annak, hiszen a konyhapanelt bármikor könnyen, gyorsan kicserélheted, ha valami újdonságra vágysz!

Utoljára, de közel sem utolsó sorban, olyan konyhai eszközöket válassza, melyek  nem csak praktikusak főzés vagy étkezés közben, de harmonizálnak is a konyhabútorral. Az evőeszközök, tányérok, poharak és egyéb kiegészítők éppúgy tükrözzék a személyiségedet, mint a konyhapult színe vagy anyaga. Ha a rusztikus irányzat szerelmese vagy, válassz ehhez passzoló konyhai eszközöket, melyek a meleg színárnyalatokkal a fa természetességét tükrözik. Ha viszont kedveled a modern minimalizmust, akkor a fekete és fehér színek domináljanak az eszközválasztás terén is, a formákban viszont eltérhetsz a megszokottól.

 

 

 

5%

Azonnali kedvezmény🎁

Azonnali 5% kedvezmény bármelyik termékünkre szeptember 30-ig!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

minden-amit-tudnod-kell-lmaid-konyhjrl-s-megtervezsrl