doordeco.hu

Alapvetően a konyha a lakás ételkészítésre használt, arra alkalmassá tett helyisége, de ennél sokkal többről van itt szó.  A konyha a ház lelke – nem véletlenül. Amellett, hogy funkcionalitásában is életünk szerves részét képezi a reggeli kávétól a vacsoráig, otthonunk dísze is lehet egy igényesen kialakított konyha. Hogyan varázsoljuk a családi élet középpontjává? Megmutatjuk, amit álmaid konyhájáról tudnod kell!

A konyha mérete és berendezése

Először is nagyon fontos, hogy a konyha méretében és berendezésében passzoljon Hozzád. Hogy mit is jelent ez?

Először is a konyhának funkcionalitásában is meg kell felelnie a hétköznapi igényeidnek (szekrények, gépek, megfelelő munkafelület, stb.). Továbbá hangulatában is passzolnia kell a lakás design-jához, és Hozzád is! Tekints rá úgy, mintha a lakás többi része köré épülne, hiszen sok időt fogsz itt tölteni. Fontos helyiség akkor is, ha a családtagokkal vagy vendégekkel szeretnéd jól érezni magad.  Tehát a tervezésnél vedd számításba, hogy a konyha nem csak az ételkészítés színtere, hanem a társasági életé is egyben.

Egy letisztult, modern konyhát vagy éppen egy klasszikus stílust idéző berendezést is könnyedén feldobhatsz egy konyhapanellel. A Wallplex konyhapanel egyszerre visz színt és életet álmaid konyhájába. Akár évszakonként, vagy a hangulatodtól függően le is cserélhetsz anélkül, hogy nagyobb átalakítást kellene végezned.

Mekkora a konyha alapterülete?

Az is fontos szempont, hogy mekkora a konyha alapterülete. Kérdés, hogy az étkezőasztal elfér-e benne, vagy sem, valamint, hogy egyedül élsz-e, vagy egy család igényeinek kell megfelelnie. Sőt nem elhanyagolható az sem, milyen gyakran fogadtok vendégeket.

Egy nagycsalád esetében valamilyen nagyobb tárolóra mindenképpen szükséged lesz, hogy a főzéshez és tálaláshoz nélkülözhetetlen eszközöknek helyet biztosíts.

Ha viszont a konyhád apró, akkor különösen nagy hangsúlyt kell fektetned a természetes fényre. Amennyiben kis konyhádban nem megoldható ez, a megfelelő világítás kiválasztására ne sajnáld az időt!

A berendezések helye álmaid konyhájában

Mivel egy új konyha nem kis költségekkel jár, érdemes előre végig gondolnod azt is, hogy pontosan minek hol lesz a helye, hogy kényelmes legyen.

A gépészeti kiállásoknak, elektromos csatlakozásoknak a helyét minél hamarabb meg kell határoznod. Így elkerülheted a bontást és az újra tervezést, ami felesleges plusz kiadásokat jelent. Találd meg a hűtőszekrény, a mosogató, a tűzhely, és pult helyét, ehhez igazíts minden mást.

Ha van gyermek vagy háziállat a családban, róluk sem feledkezhetsz meg, hiszen az otthoni balesetek döntő többsége a konyhában történik. Vedd tehát számításba, hogy célszerű legyen az elrendezés, de biztonságos, kényelmes és esztétikus is legyen egyben a konyhád.

Utóbbi kiemelkedő jelentőséggel bír. Ahogy a lakásod minden más részéhez, álmaid konyhájához is kell egy kicsi plusz, valami, amitől igazán a sajátodnak érezed majd, valami, ami felteszi arra a bizonyos „i”-re a pontot.

Hogy mi is az a kis plusz? Valami, ami valóban egyedivé teszi a konyhádat, hangulatában és stílusában teljesen a saját személyiségedre formálva. Téged tükrözve!

Lehetsz merész, nem kell például feltétlenül ahhoz ragaszkodnod, hogy az egyes bútorok szigorúan fal mellett kapjanak helyet. Akár térbe nyúló, különböző formájú pultokat vagy konyhaszigeteket is bátran számításba vehetsz.

Egy kis csavarral valami extrát adhatsz álmaid konyhájához

A Wallplex konyhapanellel például nem csak feldobhatod és színesítheted a konyhád, hanem segítségével akár néhány havonta új stílust is adhatsz annak.  A konyhapanelt bármikor könnyen, gyorsan kicserélheted, ha valami újdonságra vágysz!

Konyhai eszközök választása

Utoljára, de közel sem utolsó sorban, olyan konyhai eszközöket válassza, melyek  nem csak praktikusak főzés vagy étkezés közben, de harmonizálnak is a konyhabútorral. Az evőeszközök, tányérok, poharak és egyéb kiegészítők éppúgy tükrözzék a személyiségedet, mint a konyhapult színe vagy anyaga.

Ha a rusztikus irányzat szerelmese vagy, válassz ehhez passzoló konyhai eszközöket, melyek a meleg színárnyalatokkal a fa természetességét tükrözik. Ha viszont kedveled a modern minimalizmust, akkor a fekete és fehér színek domináljanak az eszközválasztás terén is, a formákban viszont eltérhetsz a megszokottól.

Reméljük megtudtál mindent, ami álmaid konyhájához elvezet!

Ha további segítségre van szükséged vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nézelődj szebbnél-szebb konyhapanel kínálatunkban! Találd meg az álomkonyhádhoz passzolót!

lmaid-konyhjrl-rtunk-tmutat-tippek-lomkonyhdhoz-konyhapanel-hu