doordeco.hu

Ha éppen a konyhád újraálmodását forgatod a fejedben, hoztunk néhány tippet az idei konyhatrendekkel kapcsolatban, melyből inspirációt meríthetsz. Lássuk, mik a 2020-as konyhatrend kedvenc színei, formái és anyagai, amikkel egyszerűen nem hibázhatsz.

Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy a természetes anyagok, mint a gránit, valamint a finom erezetű fa idén is tökéletes választásnak bizonyulnak. Ha egy kicsit merészebbek az elképzeléseid, a sárgarézzel, a vörösrézrézzel és sötét tónusú fémekkel sem hibázhatsz, ha konyhabútorról van szó.

Ha pedig az idei konyhatrendek nagy kedvencét kellene kiválasztanunk, akkor a kőből és a márványból készült felületek a befutók.

Merj nagyot álmodni – színes konyhabútor az új konyhatrend palettáján

 

A színválasztás, ahogy a lakás többi részénél, a konyha esetében is kulcsfontosságú.

Ha szeretsz a színekkel játszani, a pasztell tónusok mellett a zöld szín és annak minden árnyalata dominál a jelenlegi trendek szerint. Ha valami különlegesre vágysz, kombinálhatod például feketével – az összehatás pedig egyszerűen elleállhatatlan lesz, de akár eltérő árnyalatokat is választhatsz, hiszen ez továbbra is nagy divat.

Csempészhetsz azonban egy kis melegséget, otthonos hangulatot is a konyhádba! Ebben az esetben válassz eltérő színeket, így egyszerre lehet jelen a fehér tisztasága és praktikuma, valamint az élénk színek vidámsága.

Vagy akár választhatsz egy trendi konyhapanelt is, mely egyszerre visz színt és életet a konyhádba illeszkedve a konyhatrendekhez.

konyhapanel cseresznyevirág

A képen a Wallplex®  Cseresznyevirág konyhapanel látható.

A természet érintése – az örök kedvenc: a fa

A klasszikus konyhabútorok megjelenésükben mindig melegséget, harmóniát sugároznak, így nem meglepő módon népszerűségük idén is töretlen.

A munkapultok színét tekintve dominálnak a természet színei. Az árnyalatok közül pedig a dió a legnépszerűbb a legújabb konyhatrendeknél, mely remekül kiemeli akár a világos, akár a sötét színű konyhabútorunkat.

De természetesen ebben az esetben is feldobhatod a konyhát valami igazán különlegessel! A stílusos fogantyú választás, egy minőségi hátfal, vagy éppen egy kis játék a világítással egyedi hangulatot kölcsönözhet egy alapvetően klasszikus stílusú konyhának is.

konyhatrend: konyhai fali panel hőálló home design

A képen a Wallplex®  Home design konyhapanel látható.

A modern minimál konyhatrend

Sosem lehet megunni és mindig tartogat valami újat! A minimalista stílus nagy kedvenc hosszú évek óta a konyhatrendek terén is.

Ennél a stílusnál jól lehet játszani például a vékony, alacsony profilú, vagy a rejtett  fogantyúkkal, amik segítenek egységessé, letisztultabbá tenni a konyhák megjelenését.

Nem véletlen, hogy 2020-as konyhatrend központi eleme ez a stílus. A konyhai pultok és a hátfalak, valamint a konyhapanelek harmonikus színből való alkalmazása igazán trendinek bizonyulnak itt is. Homogenitásuk és térnövelő hatásuk miatt nyugalmat árasztanak, egységes megjelenést nyújtanak.

Elég csak egy pillantást vetni erre az elleállhatatlan minimalista konyhára.

2020-as konyhatrend Enjoy coffe

A képen a Wallplex®  Enjoy Coffe konyhapanel látható.

A drámai sötét konyhatrend

A fekete és sötét árnyalatok a divat minden terén örök kedvencek.

A sötét felületek nyers és elsősorban matt felületei az idei év Jolly Jokere szereplője a konyhatrendben.

Nemcsak eleganciát és drámai hatást keltenek, hanem letisztultságot is sugallnak.

Ebben az esetben azonban különösen nagy figyelmet kell szentelnünk az irányított fények kiválasztására, melyek képesek tovább hangsúlyozni a sötét árnyalatok szépségét.

Ám attól nem kell tartanod, hogy konyhád így túl komorrá válik, hiszen a sötét tónusokat könnyen kombiálhatod fa színekkel, szürkékkel vagy éppen bézs árnyalatokkal.

Továbbá a kontraszt megteremtésére remek megoldás lehet egy világosabb árnyalatú hátfal, vagy éppen egy fehér munkapult. Így meleg és barátságos konyhád lehet, miközben nem kell elengednek az alapvetően a sötét színeket.

konyhatrend kávékiöntő konyhapanel

A képen a Wallplex®  Kávékiöntő konyhapanel látható.

A megunhatatlan klasszikus

Odáig vagy az amerikai stílusú, farmházra jellemző hangulatért és az aprógombos fogantyúkért?

Van egy jó hírünk: idén is a konyhatrend élvonalában versenyez a klasszikus stílus.  

Persze az sem baj, ha szeretnéd ötvözni a klasszikust egy kis modernnel: az egyik legnépszerűbb irányzat idén a modernizált, vidékies stílus.

Egyébként a klasszikus konyhaszekrények időtlennek tekinthetőek, melyek maximálisan szimbolizálják az otthonról alkotott időtlen képünket, így garantáltan sikered lesz, ha ezt az irányt választod, még a legkritikusabb konyhaszekértők körében is.

konyhatrend 2 stég konyhai hátfal

A képen a Wallplex®  Stég  konyhapanel látható.

Találd meg kedvenc stílusod a 2020-as konyhatrend ajánlásaiból! Válaszd ki a konyhádhoz legjobban passzoló modern Wallplex konyhapanelt

Gyűjts további inspirációt blogbejegyzéseinkből!

konyhatrend-2020-lgy-te-is-napraksz-a-legjabb-irnyzatokbl-konyhapanel-hu