doordeco

A konyha tervezése, felújítása minidig izgalmas kihívást jelent, hiszen szeretnénk praktikus és modern környezetben élvezni a főzést.

Ezt könnyedén megvalósíthatjuk egy új, fénylő falburkoló panel felszerelésével, elkerülve így a hosszasan elhúzódó, zajjal és kosszal járó munkálatokat. Látványos eredményt érhetünk el rövid idő alatt.

Csak azt kell eldöntenünk, hogy milyen anyagot válasszunk? Üveg hátfal vagy Wallplex konyhapanel mellett voksoljunk? 

Ebben a cikkben áttekintjük mindkettő jellemzőit, tulajdonságait. Reméljük ezzel elősegítjük a tökéletes választást!

 

Funkcionalitás és tartósság

A vásárlás előtt alaposan fontoljuk meg, hogy hová szeretnénk felszerelni a burkolatot? Nekiütődhet-e akár egy edény vagy konyhai gép? Ezeket a külső hatásokat figyelembe véve válasszuk ki a megfelelő anyagot.

Ha a sérülés veszélye áll fenn, akkor kerüljük az üveget, mely könnyebben eltörhet, megrepedhet. Ezzel szemben a Wallplex kiváló minőségű speciális műanyagból készült konyhapanelek erősek és ellenállóak. Szerkezeti felépítésüknek köszönhetően ütésállóságuk az üveg 200x-a.

 

Színek, minták

Mind az üveg, mind a műanyag konyhai fali panelek széles választékban elérhetők, így szinte biztosan mindenki megtalálja az otthona stílusához illő darabot.  A kínálat végtelen: elegáns, természetközeli hangulatot idéző, egyszínű, absztrakt stb. minták Fontos, hogy a kiválasztott minta és szín harmonizáljon a konyhabútorral és kiegészítőkel.

 

Tisztítás

Az időrabló fuga és csempe súrolást is elfelejthetjük az üveg és műanyag panelekkel. Alapvető tulajdonságuk, hogy könnyen tisztíthatók.

A műanyag kevésbé hajlamos a foltok és ujjlenyomatok megjelenésére is, nem vonzza magához a port. Puha ruhával könnyen letörölhető.

Az üveg esetében különös gondosságra van szükség a tisztítás során, és szükség lehet speciális tisztítószerekre is felületének csíkmentes tartásához.

 

Költségek

Az üveg hátfalhoz általában magasabb áron juthatunk hozzá, mint a műanyag konyhapanelekhez.  Ennek oka az előállítás. Az üveg gyártása sokkal több energiát, erőforrást vesz igénybe, mint a műanyagé.

 

Telepítés

A konyhai fali burkolat kiválasztásakor érdemes átgondolni, hogy milyen felületre szeretnénk felszerelni, igénybe szeretnénk-e venni szakember segítségét, rendelkezünk-e megfelelő szerszámokkal?

Az üveg jellemzői:

  • Súlya miatt nem használható bármely falfelülete.
  • Erősebb ragasztást, alátámasztást is igényelhet.
  • Könnyen megrepedhet felszereléskor.
  • Szakember segítségével telepíthető.
  • Ha a falak gyengék előfordulhat, hogy leválik róla és eltörik.

 

A Wallplex konyhapanel ezzel szemben:

  • Könnyű és egyszerűen kezelhető.
  • Házilag is könnyen felszerelhető szakember nélkül.
  • Nem merev, így akár kevésbé sima, íves felületekre is használható.
  • Méretre szabható, fúrható.
  • Csavarozással történő rögzítés esetén a falfelület megsértése nélkül egyszerűen levehető és akár áthelyezhető máshová.

Összegzés

Mind az üveg, mind a műanyag konyhai fali panelek rendelkeznek pozitív tulajdonsággal. Azonban a műanyag konyhapanelek számos szempontból előnyösebbek lehetnek. A szakember nélküli telepítés, a tartósság, egyszerű méretre szabás, a könnyű tisztíthatóság és az alacsonyabb ár mind a műanyag mellett szólnak.

Remélhetőleg hasznos információkat nyújtottunk és sikerül megvalósítanod az elképzeléseidet!

A kiváló minőségű 120 C fokig hőálló, speciális műanyagból készült Wallplex falburkoló panelekkel mi is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy egyedi és stílusos konyhát alakíts ki, frissítsd fel a régit!

Több, mint 60 féle modern design közül választhatsz és élvezheted a gyors és biztonságos kiszállítást is! Széles mintaválasztékából helyszíni felmérés nélkül, azonnal lehet rendelni.

A konyhád hangulatának csak a fantáziád szab határt! Kezd el a tervezést!

 

További hasznos bejegyzéseket találsz a Wallplex konyhapanel fúrásával, telepítésével, vágásával kapcsolatosan blog oldalunkon: https://konyhapanel.hu/blog/

5%

Azonnali kedvezmény🎁

Azonnali 5% kedvezmény bármelyik termékünkre szeptember 30-ig!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

veg-konyha-htfal-vagy-wallplex-konyhapanel