doordeco.hu

Lássuk, hol érdemes konyhabútort vennünk?

 

Egy új konyhabútor megvásárlása költséges dolog. Érdemes több szempontból is körbejárnunk a kérdést, mielőtt elköteleződünk egy cég vagy gyártó mellett. A konyháknak például nemcsak a mérete fontos, hanem a formája is, hiszen van, ahová csak az egyedi bútorok illeszkednek. Az sem mindegy, hogy mennyi időt szánunk a felújításra – tehát meddig tudunk várni az új bútorokra.

Éppen ezért a szín, az anyag és a stílus kiválasztása mellett a következőket mérlegelve érdemes döntést hoznunk:

 

  • Egyediség vagy gyorsaság számít a konyhabútor vásárlásakor?

Először is, nem mindegy, hogy készterméket szeretnénk – e venni, vagy a saját elképzeléseinket látnánk viszont az új konyhánkban.

Ha szeretnénk valami igazán egyedit, aminek minden fogantyúja és éle éppen úgy néz ki, ahogyan mi azt megálmodtuk, akkor érdemes asztaloshoz fordulunk. Az ő kezei között megszülethet álmaink konyhabútora.

Az üzletekben vásárolható bútorokhoz képest az egyedi bútorok esetében az asztalos nemcsak tervezője, de készítője is a bútornak. Éppen ezért egy sokkal személyesebb kapcsolat alakul ki a megrendelővel, így a bútorkészítő személyre szabott tanácsokkal, naprakész ötletekkel tud segíteni. Emellett sajnos sokszor a falak sem derékszögűek a lakásokban, de a jól méretre készített bútor a falak egyenetlenségeit is képes bizonyos fokig eltakarni.

Van azonban hátránya is az egyediségnek, hiszen szinte biztosra vehető, hogy ha szakemberhez fordulunk, a kivitelezés miatt a bútor átvétele jóval több időt vesz majd igénybe, mintha egy készterméket vásárolnánk egy bútoráruházban. Ugyanakkor, ha a KIKA vagy IKEA kínálatából választunk, az egyediség már nehezebben kivitelezhető, ám egy konyhapanellel ebben az esetben is magunkra formálhatjuk konyhánkat.

 

  • Ár-érték arány a konyhabútoroknál

Nem elhanyagolható természetesen az ár- érték arány kérdése sem.  Egy minőségi, időtálló termékért, melyre hosszan tartó garanciát vállalnak, érdemes többet fizetnünk.

A legtöbb kisebb bútorforgalmazó cég közvetlenül a gyártókkal dolgozik együtt, így sok esetben ár- garanciát is vállalnak. Tehát, ha olcsóbban találjuk meg ugyanazt a terméket máshol, amit ők is eladásra kínálnak, akkor ők ugyanazon az áron kínálják nekünk megvételre, és a kiszállítást is ingyenesen vállalják.

Egyébként általánosságban jellemző, hogy a nagy bútoráruházakban (pl.: KIKA, IKEA) olcsóbb megoldásokat is találhatunk a konyhabútorra, rövidebb garanciával. A kisebb bútorforgalmazó cégek és egyéni vállalkozók hosszabb garanciát biztosítanak a termékeikre, magasabb áron.

Ha alapvetően nem ragaszkodunk különösebben az egyediséghez, akkor érdemes figyelemmel kísérni a bútoráruházak szezonális akcióit és kifutó termékeket is, hiszen ha költséghatékony megoldást keresünk konyhánk megújítására, akkor így járhatunk a legjobban.

 

  • A türelem rózsát terem? Ez a konyhabútorra is igaz?

Egy ilyen beruházás előtt mindig vegyük számításba a szállítási időt is. Ez szintén változó lehet, de általánosságban igaz, hogy egy bútoráruházlánc esetében, ha raktáron van az általunk kiválasztott termék, akkor akár néhány napon belül már ki is szállíthatják azt. (Vagy ha nagyon sürgős, akár személyesen is átvehetjük, lapra szerelve az áruházban).

Ha viszont egyedi tervünkkel egy kivitelezőt keresünk meg, a kézhezvétel akár hosszú heteket is igénybe vehet. Természetesen jelen esetben is igaz a mondás, miszerint van, amire megéri várni.

 

 

  • Időtakarékosság

Ha nem szeretnénk időt és energiát pazarolni az általunk megrendelt termékek összeszerelésére, akkor megbízhatunk olyan cégeket, melyek kimondottan arra szakosodtak, hogy az IKEA-ban megvásárolt bútorokat az otthonunkban összeszereljék.

Természetesen ez plusz kiadást jelent, de egy-egy nagyobb bútordarab kiszállítását nem lehet máshogy megoldani, mint, hogy lapra szerelik azt. Onnantól pedig, ha nem szeretnénk órákat tölteni az összeszereléssel, érdemes megbíznunk vele egy szakembert.

Így nekünk már nem marad más hátra, mint hogy belakjuk új konyhánkat! Beszerezzük a bútorhoz illő kis-és nagygépeket, konyhai kiegészítőket, vagy éppen, hogy feldobjuk az összképet egy új konyhapanellel, színes fűszertartókkal és tárolókkal.

Reméljük hasznos volt cikkünk! További ötletleteket adunk a konyhatervezéshez: blogbejegyzésinkben: https://konyhapanel.hu/konyhapanel-blog-hasznos-informaciok-konyhatervezeshez/

konyhabtor-hol-vegynk-konyhapanel-hu