doordeco.hu

A konyha tervezésnél érdemes előre gondolkodni! Ami ma még jó ötletnek tűnt, holnap már lehet, hogy nem lesz az és  csak nagy költségek árán megváltoztatható, kényelmetlen megoldásnak fog bizonyulni. Az ergonomikus konyha kialakítása hosszú távon jó befektetésnek bizonyul, mindennapjainkat kényelmesebbé teszi. 

 Tárolási megoldások az ergonomikus konyha tervezésekor

Az egyik fontos kérdés, amit nagyon előrelátóan kell megetrveznünk, az a konyhai tárolás kérdése.

Segítségünkre lehetnek a konyhabútorokba építhető különböző vasalatok, belső tárolók, térelosztók is. A tervezéskor érdemes a különböző tároló részeket két részre, könnyen és nehezen elérhető területekre osztani és ezek mentén folytatni a tervezést, így könnyebb megtervezni a későbbi munkát a leendő konyhánkban.

 Gépek, eszközök elhelyezése

A konyha tervezésénél általában megtervezzük a nagyobb gépek helyét, de a kisebb eszközökre, hiába használjuk akár minden nap, már nem gondolunk. Ennek eredményeképp sok olyan felület keletkezik, amelyek nem praktikusak. Bizonyos eszközökhöz csak nehezen férünk hozzá, így nem is szívesen használjuk őket. Gondoljunk csak a két sorban pakolt, nagy mélységű alsószekrényekre!

 Gondoljunk a design-ra is az ergonomikus konyha tervezésekor

A konyha tervezés során vannak olyan paraméterek, ahol nagyon fontos, hogy inkább a funkciót tartsuk szem előtt, de vannak olyan területek, ahol gond nélkül teret engedhetünk a design-nal kapcsolatos elképzeléseknek.

A megfelelő tárolás kialakítása inkább a praktikus szempontokat igényli, de a konyhai falfelületek terén engedhetünk a design csábításának.

A Wallplex design konyhai falburkoló panel lehetővé teszi, hogy szerelés nélkül egyszerűen egyedi design elem kerüljünk a konyhába.  A panelt akár könnyen le is cserélhetünk, ha új hangulatra vágyunk a konyhában.

Ha érdekel ez az új megoldás tudj meg többet itt!

Összességében az ergonomikus konyha kialakítás olyan tervezési megközelítés, amely a kényelmét és hatékonyságát helyezi előtérbe. A funkcionalitás és a stílus egyensúlyát keresve  optimalizálják a térhasználatot, minimalizálva ezzel a felesleges mozdulatokat és erőfeszítéseket.

Az ergonomikus konyha kialakítás tehát nem csupán esztétikai, hanem praktikus előnyöket is kínál, megteremtve a kellemes és hatékony konyhai tevékenységek ideális környezetét.

Az ergonomikus konyha kialakítása során találd meg az otthonoddal összhangban álló falburkoló panelt is. Tekintsd meg a legnépszerűbb darabokat

A tökéletes konyha kialakításához blogbejegyzéseinkben további hasznos tippeket kaphatsz!

ergonomikus-konyha-kialaktsa-konyhapanel-hu