ingyenes termkminta

A tökéletes konyha megtervezésének számtalan szempontja van. Több alapszabállyal kell számolnunk, amelyet az egyedi igényekhez kell és lehet szabni, hogy az így kialakított konyha kényelmes és funkcionális, ugyanakkor otthonos legyen.

A konyha tervezésének egyik szempontja a paraméterek felmérése.

Nézzük meg, hogy mekkora a helyiség, hol vannak az ablakok, ajtók, radiátorok, minden olyan elem, ami nem mozdítható. A konyha alaprajza határozza meg, hogy milyen típusú konyhát tudunk kialakítani.

Tervezés

Fontos,hogy előre minden részletet tervezzünk meg!

Gépek

Munkafelületek

Világítások

MUnkalapok burkolatok

A konyha megtervezésének következő szempontja a gépek és munkafelületek megfelelő elhelyezése.

A konyha alap elrendezése után lehet eldönteni, hogy hova kerüljenek a különböző nagyobb gépek, a mosogató és, hogy hol kaphat helyet a munkafelület. Kis konyha esetén ezeket nagyon előrelátóan kell megtervezni, de nem lehetetlen a praktikus kialakítás! Fontos, hogy előre tervezzük meg, hogy minden készülék (pl. sütő, hűtő, mosogatógép) előtt legyen annyi hely, hogy kényelmesen ki tudjuk nyitni.

A munkafelületek elhelyezkedése és hossza mellett a magassága az egyik legfontosabb tényező, hiszen teljesen más magasságú pult lesz kényelmes egy 165 cm-es, mint egy 180 cm-es embernek. 

Ahhoz, hogy főzés közben a kisebb eszközök és a gyakran használt alapanyagok kézreessenek már jó előre meg kell terveznünk a tárolást. Nagyon kellemetlen, ha cikázni kell a konyhában a különböző eszközökért.

A konyha megtervezésének szempontjai között szerepel a tökéletes világítás is.

Ez az egyik legfontosabb dolog a konyhában. Gondold végig, hogy hol, milyen erősségű fényforrásra lesz majd szükséged főzés közben!

A burkolatok a világításhoz hasonlóan nagyon meghatározzák a végeredményt.

Ma már a hagyományos megoldások mellett rengeteg modern megoldással találkozhatunk, amelyek megkönnyítik a konyha kialakítását és használatát.

Az egyik ilyen megoldás a Wallplex design falburkoló, amely lehetővé teszi, hogy szakember és szerelés nélkül egyedi és látványos design elemet építsünk be a konyhába. Ezek a design konyhapanelek jelenleg 3 méretben és 30 mintával kaphatóak, így az elegánstól, a klasszikuson át, a modern stílusú konyhákba is könnyen beilleszthetőek. A szállítás is jóval egyszerűbb, olcsóbb és biztonságosabb, mint egy üvegpanel esetében és a felszerelés még a kétbalkezeseknek is gyerekjáték! A Wallplex konyhai falburkoló panelek kétoldalú ragasztóval egyszerűen felragaszthatóak sínek és rögzítőpontok nélkül.

Ha érdekel ez az új megoldás tudj meg többet itt!

Ismerd meg legnépszerűbb konyhapanel kínálatunkat!

a-konyha-megtervezsnek-szempontjai-hogy-tkletes-legyen-konyhapanel-hu