doordeco.hu

Tippek, trükkök az álomkonyha megvalósításához! Konyha hátfal ötletek!

 

Legyen szó egy új konyha megtervezéséről vagy egy régi főzősarok felújításról, érdemes minden apró részletet alaposan végiggondolni, hiszen végül az összkép nagyban függ attól, hogy mennyire találjuk el a színek, formák és anyagok harmóniáját.

Éppen ezért ne álljunk meg ott, hogy a konyhabútort, a falak színét és a berendezési tárgyak elrendezését kitaláljuk. Menjünk bele az olyan elengedhetetlen részletekbe is, mint hogy milyen legyen konyhánk hátfala!

Mi a továbbiakban igyekszünk néhány praktikus ötlettel segíteni a hátfal anyagának kiválasztását, időtállóságot, tisztíthatóságot, esztétikumot és nem utolsó sorban az ár-érték arányt is számításba véve! Tekints meg a konyha hátfal ötleteket!

 

Csempe

A klasszikus csempés konyha hátfal megoldás sosem megy ki a divatból. Persze az idők során egyre kreatívabb színekben és elrendezési formákban találkozhatunk velük. Persze maradhatunk a hagyományos, egyszínű csempe hátfalnál, ami minden konyhához, bútorhoz passzol. Ha kicsit merészebbek vagyunk, akkor gondolkodhatunk színes és mintás csempés konyha hátfalban, sőt nagyon népszerű megoldás manapság az is, ha a konyha hátfalán a csempe megegyezik a padlóburkolattal, így foglalva keretbe és adva egységet a konyhának.

 

konyha csempe

 

Előnyök: hatalmas választék, könnyű tisztán tarthatóság.

Hátrányok: ha megunjuk, cseréje nem kis feladat.

Ár-érték: széles skálán mozog a csempék ára, így mindenki megtalálhatja a saját árfekvésének megfelelőt.

 

Konyha hátfal ötlet -Műanyag

A konyha hátfal ötlet között szerepel a műanyag is. A műanyag manapság már az otthonok minden apró szegletében teret követel magának -, nincs ez másképpen a konyhában sem. Nem véletlen azonban népszerűsége, hiszen nemcsak időtálló, de könnyen tisztántartható és bizonyos típusok jól viseli a hőt is. A Wallplex konyhapanelei között például bárki találhat olyat, amit igazán a magáénak érezhet. Egyszerűen felhelyezhető, bármikor cserélhető, így könnyedén új hangulatot kölcsönözhetünk vele konyhánknak. Könnyen tisztán is tartható és különböző méretekben is elérhető, így egy apró konyhának épp olyan dísze lehet, mint egy tágasabb társának. Kinézete megegyezik az üvegével ám kezelehtősége és ára sokkal barátságosabb.

 

bambusz konyhapanel

 

 

 

Előnyök: hatalmas választék, könnyen felhelyezhető, bármikor cserélhető, vágható, egyszerűen tisztántartható, minden stílushoz és mérethez találhatunk megfelelő mintát belőle.

Hátrányok: ha nem sietünk, lemaradunk róla! 🙂

Ár-érték: megfizethető megoldás.

 

Gránit

A gránit nemcsak a természetes kő hatását keltheti konyhánkban (ezzel egy kis természetet lopva otthonunkba), de egyszerűen csodaszép is! Tökéletesen passzol apró és tágas konyhákba is, letisztultságával vonzza a tekintetet. Egyszerre kelt elegáns, kifinomult és trendi hatást, mégis magában hordozza a természet érintését.

 

gránit konyha hátfal

 

Előnyök: időtálló és semmi máshoz nem hasonlítható eleganciát tükröz.

Hátrányok: cseréje bonyolult, felrakása szakembert igényel.

Ár-érték: igen drága.

 

Konyha hátfal ötlet -Márvány

 

További konyha hátfal ötletnek természetesen a márványt is bemutatjuk.

A márvány nemcsak a konyhapulton mutat remekül, de a hátfalat is fel lehet vele dobni. Ha mindig is klasszikus stílusú konyháról álmodtunk, letisztult vonalakkal, színekkel és anyagokkal, akkor nem is kérdés, hogy a márvány mellett kell döntenünk akkor is, ha a konyha hátfala a kérdés.

 

márvány konyhahátfal

 

Előnyök: mutatós, időtálló, könnyen tisztántartható.

Hátrányok: cseréje bonyolult, felrakása szakembert igényel.

Ár-érték: meglehetősen drága.

 

Tégla

 

A rusztikus hatás sem maradhat ki a konyha hátfal ötletek közül! Ha ilyen hatásra vágyunk az egyik legjobb választás konyhafal tekintetében a tégla!

Igazán jól tágas terekben mutat, térben akár össze is köthetünk vele több helységet. Fontos, hogy hangulatában hozzá passzoló konyhabútort válasszunk!

 

tágla konyha fal

 

Előnyök: egyszerű és nagyszerű egyben, szakember nélkül is felrakható.

Hátrányok: tisztántartása nehézkes, nem passzol apró konyhákba, és a konyhabútor stílusát is számításba kell venni, ha a tégla konyhafal mellett döntünk.

Ár-érték: megfizethető megoldás.

 

Konyha hátfal ötlet – Üveg

Nem a legelterjedtebb anyag az üveg, ha konyhafalról van szó, ám egyre népszerűbb, hiszen az üvegből készült konyhafalak érdekesek, különlegesek, jól variálhatók. Ha szeretjük a letisztultságot, akkor az üveg tökéletes választást lehet számunka, ráadásul nemcsak könnyen tisztántartható, de tartós is, és csak a kreativitásunk szabhat határt annak, hogy mit hozunk ki belőle.

 

üveg konyha hátfal

 

Előnyök: könnyen tisztántartható, tartós.

Hátrányok: felhelyezése szakembert igényel, sérülékeny.

Ár-érték: nem a legolcsóbb megoldás, de megfizethető.

 

Tapéta

 

Sokaknak meg sem fordul a fejében, de a tapéta megoldást jelenthet a konyhafel kérdésre is, hiszen munkalap és a felső szekrények közötti sávot remekül fel lehet vele dobni – de akár egy egész falat is boríthatunk vele. Számításba kell venni azonban, hogy amikor tapétát választunk konyhánkba, mindenképpen olyan típus mellett tegyük le voksunkat, ami mosható anyagból készül, hiszen a tisztán tarthatósága kiemelkedő jelentőségű.

 

tapéta konyhai

 

Előnyök: hatalmas választék, könnyen felhelyezhető.

Hátrányok: nem túl tartós, a hőt és a nedvességet nem minden típusa viseli jól.

Ár-érték: megfizethető megoldás.

Reméljük sikerület hasznos tippeket adnunk! A konyha hátfal ötletetek segítenek a tökéletes, ízléses konyha megvalósításában!

További blogbejegyzéseinket is érdemes elolvasni!

 

 

 

 

 

 

konyha-htfal-tletek-s-burkolat-megoldsok-konyhapanel-hu