Ha konyha építés, vagy felújítás előtt állsz nem árt ismerned a klasszikus és a modern megoldásokat is a konyhafal burkolására. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a már régóta alkalmazott hidegburkolás falicsempével. Ez a módszer egy jól tisztítható, hőálló, strapabíró felületet ad, de viszonylag szűk lehetőségeid vannak a design terén és a falicsempe felrakása hidegburkolási szakértelmet igényel, rengeteg kosszal jár és hosszú időbe telik mire sikerül megfelelő szakembert találni. Erre alkalmas csempét nagyságrendileg már 3000Ft/m2 ártól találunk de csak igényeinktől függ hogy ez az összeg meddig mehet el. Egy egy modern csempe akár 8-10.000Ft/m2 is lehet és egy szakképzett burkoló 5-6000 Ft/m2 áron vállalja el a csembe felrakását.

 

Ha a hidegburkolási munkálatok elriasztanának a falicsempétől, választhatod a edzett üveg hátfalat is. Az edzett üveg hátfal egy modernebb megoldás, amellyel rengeteg féle design közül választhatsz és ugyanúgy könnyen tisztántartható, mint a fali csempe. A modernebb megjelenés és a széles minta választék mellett az üveg hátfalak is a nagyobb szerelési munkálatokat követelő burkolási módszerek közé sorolhatóak. A felszereléshez sínek, vagy rögzítőpontok szükségesek és csak szakember segítségével történhet akár a felszerelés, akár a csere, illetve a szükséges alakítások, módosítások, esetleges lyukak fúrása (aljzatokhoz) sem oldható meg házilag. Ha az impozáns külső megjelenés miatt mégis vállaljuk a munkálatokat, számolnunk kell vele, hogy az üveg merev, így íves felületeken nem használható, nehéz és törékeny, így nehezen is szállítható. Mindemellett pedig az igencsak borsos árral is számolnunk kell. Négyzetméterenként nagyjából 30-40.000Ft az edzett üveg ára és erre jön még rá a helyszíni kiszállás és felszerelés kb 30.000 Ft.

 

A kosszal járó munkálatokat követelő falicsempe és a nehezen szállítható, törékeny üveg mellett ma már létezik egy egyszerű, tiszta és praktikus módszer is, ez a Wallplex! A Wallplex konyhai falburkoló panel sokkal könnyebb, mint az üveg, így könnyen szállítható. Ez a konyhai falburkoló panel nem törik, ütésállósága az üveg kétszázszorosa, miközben hajlékony, így íves felületeken is használható, házilag is könnyen felszerelhető, így nem igényel sem helyszíni felmérést, sem szakember munkáját. Az ára is sokkal kedvezőbb így már 25.000 Ft-tól megvásárolhatjuk széles mintaválasztékkal de akár egyedi képpel is. A fentiek ismeretében válaszd a neked leginkább megfelelő konyhai falburkolási módszert!

milyen-lehetsgeid-vannak-a-konyhafal-burkolsra-konyhapanel-hu
karácsonyi pop up