doordeco
  1. Hol helyezkedik el a konyhánk a lakáson belül? Ideális esetben a lakás ajtaja nem egyből a konyhára nyílik és sem a fürdővel, sem a mosdóval nincs szemben.
  2. Nagyon fontos szempont a konyha mérete is, amelyet nagyban befolyásolhat életvitelünk. Ha nagy a család és szeretünk vendégeket hívni ideálisabb egy nagyobb konyha, míg egy egyszemélyes háztartásban, hatalmas vendégsereg nélkül jobb választás lehet egy kisebb helyiség.
  3. A konyha elrendezésénél az egyik legfontosabb szempont a fény. A lehető legtöbb természetes fény elérésére törekedjünk. Ehhez a legjobb a keleti, dél-keleti tájolás, hiszen erről jut be a legtöbb természetes fény.A fő fényforrás mellett a kisebb, munkafelületek megvilágítására is érdemes figyelmet fordítanunk. Egy félhomályban úszó konyhában a munka nem csak kellemetlen, de balesetveszélyes is lehet.
  4. A konyhabútor tároló képességét érdemes túltervezni, így később sem tudjuk kinőni.
  5. A régi ajtós megoldásokkal szemben részesítsük előnyben a modernebb fiókos megoldást, így az eszközök, edények könnyebben elérhetőek lesznek, nem kell a hátsó edények eléréséhez az elsőket is kipakolni. A fiókos megoldások közül is legjobb az önbehúzós változat.
  6. A konyabútor elrendezését és méretét a konyhában dolgozóhoz kell igazítani. Gondoljunk itt a munkapult testmagassághoz igazított magasságára, vagy a balkezesség miatt felmerülő elrendezésekre.
  7. A hűtőszekrény elhelyezésénél nagyon körültekintően kell eljárni, tervezzük meg előre, hogy az ajtaját gond nélkül teljesen ki lehessen nyitni a számunkra kézre eső irányba!
  8. Ha megvan a konyhabútorunk ideális elrendezése és mérete, itt az ideje megtervezni az alsó és a felső elem közötti hátfalat! Míg régen erre a területre csak a falicsempe állt rendelkezésre, ma már választhatunk üveg, vagy akár könnyen felrakható Wallplex konyhapanelt is!
  9. A konyhába szánt gépeket igazítsuk a háztartás méreteihez. Egy nagy, többfős, gyermekes családnál szükség lehet egy nagy álló hűtőre, míg egy kis 1-2 személyes háztartásnál ez felesleges helypazarlás lesz.
  10. A nagy gépek után tervezzük meg, hogy hol fogjuk a kisebb konyhai gépeket, eszközöket tárolni. A kenyérpirító, szendvicssütő, gofri sütő, robotgép bár kicsinek tűnik, de összességében együtt mégis sok helyet tudnak elfoglalni.

Manapság az életvitelünk, stílusunk gyakran változnak, így a konyhát is érdemes úgy terveznünk, hogy bármikor nagyobb anyagi ráfordítás nélkül tudjunk változtatni. Ebben a Wallplex is segítségedre lehet! Ezt a konyhapanelt bármikor könnyen, gyorsan kicserélheted, ha másik designt szeretnél.

5%

Azonnali kedvezmény🎁

Azonnali 5% kedvezmény bármelyik termékünkre szeptember 30-ig!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

a-konyhatervezs-10-legfontosabb-szempontja-hogyan-tervezznk-konyht